Metamorfosetechnieken

Fertiliteits Vlinder

Metamorfosetechnieken (bij veranderingsprocessen)

Deze holistische therapie is ontstaan vanuit de voetreflexologie. Hij werd ontdekt door Robert St John en verspreid door Gaston St. Pierre.

In de voeten zit de beweging om stappen voorwaarts te zetten. De handen kunnen dingen doen en handelen. En het hoofd verricht het denkwerk. Door deze als een drie-eenheid samen te bewerken wordt een proces in gang gezet. Je onderbewustzijn weet wat er in potentie in jou aanwezig is. De innerlijke levenskracht wordt aangeraakt door zachte aanrakingen op de spinale reflexen van voeten, handen en hoofd. Het is zoals een zaadje dat aarde nodig heeft om zelf te kiemen en tot bloei te komen.
Door onthecht – zonder verwachting of oordeel – te werken ontstaat een diepe ontspanning. Deze kan vastzittende blokkades (vaak reeds ontstaan in de prenatale periode) opheffen. Hierdoor ontstaat ruimte die je levenskracht vrij kan maken en laten stromen. Je krijgt de mogelijkheid om, van binnenuit, in volle vrijheid nieuwe keuzes voor jezelf te maken en je eigen pad bewandelen.