Stress & Trauma coaching

We krijgen allemaal onze portie lessen te leren in het leven, de één al meer dan de ander. Door verlies, tegenslagen of ziekte lijkt het soms dat onze levenskracht onbereikbaar lijkt. Weggespoeld onder de douche…

Door mijn werk heb ik enorm veel bewondering en respect gekregen voor de veerkracht die van mensen gevraagd wordt om deze levenskracht terug te vinden. Hoe het mensen lukt, ondanks hun verleden, om de draad weer op te pakken. Mensen die erin slagen om hun kinderen op te voeden, een baan te hebben, liefdevolle relaties aan te gaan. En mensen die, ondanks alle pijn, steeds opnieuw voor het leven kiezen. Deze mensen hebben me doen beseffen dat we allemaal een enorme kracht bezitten.

Om deze kracht terug te kunnen vinden dienen we onze aandacht naar binnen te richten. En daar wordt het soms moeilijk. Immers, in ons binnenste bevinden zich tevens onze stress, pijnen en onzekerheden. Deze voelen ongemakkelijk, rusteloos en soms angstaanjagend. Er dan voor kiezen om hiermee in contact te treden vraagt moed en innerlijke veerkracht.

Ervaring leert dat het uiten en transformeren van de pijn ruimte schept. Ruimte om in contact te komen met jezelf en je innerlijke kern te voelen.

Binnen de trauma-coaching gaan we via voeling en visualisatie, zonder oordelen, in alle vrijheid stap voor stap op zoek naar de kern van de stress/trauma om inzichten te verwerven en transformatie mogelijk te maken.